En man kan känna igen sig

Läs Maria Svelands upplevelse om manligt förtryck!

http://www.mariasveland.se/aktuellt/gubbvaldet-pa-grav/

När jag läser det så kan jag känna igen mig i hennes upplevelser även som man. Det hade kunnat varit jag som satt där på hennes plats och hade haft en avvikande mening och då blivit utsatt för den härskartekniker. Det vi män då oftast gör är att hitta våran plats i den manliga hierarkin för då blir vi belönade av de andra och vi får våran del av karriärkakan.

För att ingen ska missförstå mig så vill jag förtydliga att det Maria skriver om sin upplevelse har jag sett många gånger och jag ogillar att det förekommer. Min inlaga i det hela är att bredda upp och påvisa att män också blir utsatta på samma sätt och då har två val. Att stå för sin åsikt och hamna i kylan tills det att man gör avbön och då är man välkommen in i gemenskapen igen. Eller så tiger man still direkt och bevarar sin plats i hierarkin och är en i gänget.

Här är Täppas berättelse om vad som hände
http://www.tappas.se/bloggen/2013/03/09/grav-2013-goteborg/

En videosekvens från tillställningen
http://www.expressen.se/tv/nyheter/inrikes/se-tjafset-under-gubbslem-braket/

(Christer Hansson)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.