Långpasset inställt

Har 28 km långpass på schemat i dag och det hade jag fixat galant. Är i god form och det är strålande sol ute.

20130310-073207.jpg

Tillät mig att sova ut ordentligt och nu när jag har varit vaken en stund så känner jag att förkylningen fortfarande har stor påverkan på mig. Att göra som jag gjorde i går, att sticka ut på ett kort pass lätt löpning är ingen fara för mig men att springa ett långpass är en annan sak. Långpassen tar så hårt på kroppen att det vore farligt att genomföra i det här läget. Jag skulle klara av passet men det är efteråt som det skulle bli knepigt. Att tömma kroppen på all energi med feber i den är inte bra.

Jag skulle kunna korta ner passet till 10 km men jag väljer att avstå helt för att låta kroppen få bearbeta förkylningen i lugn och ro. Det känns inget bra att ställa in men det måste få ske ibland och det kan medföra en positiv inverkan på träningen. Kroppen får återhämta sig och när jag börjar igen så kan effekten av träningen öka.

(Christer Hansson)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.