Ögat dras till blåljus

På väg till bussen så passerade jag en polisbil som hade stoppat en annan bil. Båda stod parkerade intill vägkanten och polisbilen hade blåljusen på för att varna och visa att man stod lite i vägen för andra trafikanter.

Jag hade svårt att låta bli att var nyfiken och likaså för många andra som passerade. Kunde följa det stillsamma dramat från busshållplatsen och hur förbipasserande agerade. Allt från diskret sneglande i ögonvrån till de som verkligen försökte att komma så nära som möjligt för att kunna se och höra.

Tänker på de som hade blivit stoppade. Av aktiviteten hos dem och polisen så verkade det som om det inte var något större brott begånget. Kan ju vara ett bromsljus som inte fungerade. Kände de av all nyfiken uppmärksamhet som de fick? Hur många domar och fördömande tankar han vi åskådare fälla innan polis och stoppad bil for vidare helt odramatiskt åt varsitt håll?

(Christer Hansson)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.