Dagen dominerades av tandvärk

Kunde sova hela natten tills idag trots tandvärken. I morse så kunde jag lokalisera den till en tand i överkäken. Ringde och fick en tid på Folktandvården Sofia. De är de bästa! Jag känner mig trygg att gå dit. Är avtalskund vilket är otroligt förmånligt.

Jobbade förmiddagen med värk. Att sitta på möte med tandvärk är en utmaning. Började filosofera över vad det är för skillnad på upplevd smärta och något som upplevs som välbehag. Prövade tanken att smärta är välbehag.

Vid lunch så började krafterna att tryta pga värken. En märklig känsla.

På folktandvården så beskrev jag var och hur jag vad ont och dom började att ta röntgenbilder på fel sida. Lite omtöcknad så tänkte jag att det där är väl fel men sen tänkte jag att de måste ju veta vad de gör.

När tandläkaren började peta på tänderna på fel sida och fråga om det gjorde ont så kunde jag inte svara annat än ”Nä, det är fel sida”
– Vi kommer nog att behöva ta en bild till för att se tydligt!

Många bedövningar och borrningar senare så hade de lättat på trycket i tanden. Under hela behandlingen så var de pedagogiskt informativa och berättade vad de gjorde. Frågade mig hela tiden om det gjorde ont och om det gick bra. Med munnen full av sugar och borrar så blir svaren ”urrg, ghha och mmmmmfff”. När behandlingen var klar så frågade de om jag förstått vad de gjort under behandlingen. Varför frågade de det? Hade jag svarat otydligt?

Jag gillar att gå till tandläkaren. Tycker att det är fantastiskt att kunna få den hjälpen när man har problem. Jag blir väl omhändertagen av människor som vill mig väl och avlasta mig från lidandet.

Hade ont av behandlingen men den smärtan är ändå bättre än tandvärken som är djävulsk. Jag höll på att få en personlighetsförändring av den.

Två bra föreläsningar på eftermiddagen och tidig kväll.
Facket ST bjöd på en mycket bra kombo av musik av nilla nielsen och beskrivningar av levnadsvillkoren i Sydamerika.

20130506-231436.jpg

Därefter direkt till Nikolaikyrkan och föreläsningen med Ann Heberlein

20130506-232041.jpg

Så det blev med andra ord ett sent löppass i kväll med sköna lätta ben och senaste Löparpodden i lurarna.

En lång dag med smärta och glädje.
Ser fram emot i morgon då jag ska åka tåg 🙂

(Christer Hansson)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.