Möten berikar

Klockan ringde som den skulle klockan sju i morse men jag uppfattade det inte förrän kl.8 vilket betyder att jag behövde en timme till. Hade ändå gott om tid till kyrkan eftersom det är vilodag från träningen. Trots det så blev jag sen, eller jag gjorde mig sen men det berodde på att det fortfarande strular med mitt mobilabonnemang hos 3 som tydligen fått en kabel avgrävd i går. Kunde inte producera eller leverera något vilket gjorde mig lite frustrerad.

Cyklade in till Borgholm i ”finkläder” så att svetten lackade i den redan varma morgonen. Lite uppjagad och stressad gör jag entré precis när Anna startar upp Gudstjänsten genom att prata om att lugnet ska få oss att öppna upp här och nu. Några djupa andetag och jag var med i matchen igen.

Har sett fram emot att få höra Anna predika igen. De två predikningarna som jag tog del av förra sommaren har varit avgörande på flera sätt för mig. För det första så får Anna mig att förstå sådant som jag sökt svar på så länge och för det andra så var det början på en framväxande vänskap som jag är mycket glad för.

Anna Rosengrens predikan idag var lika klargörande för mig som de två förra sommaren. Hon är verkligen en präst i min smak som kan sätta ord på och förklara det oförklarliga, så fungerar det i alla fall för mig. Jag vet att det där med predikningar är så individuellt, att det som fungerar för mig fungerar mindre bra för någon annan och därför är det bra att det finns en mångfald av predikanter.

Jag såg i ögonvrån att min favoritölänning var där. Aina 85 år. Jag har suttit ner med henne på kyrkkaffet i flera år nu och jag vill för allt smör i Småland inte missa det, så jag siktade in mig på henne igen. Hon är ett så fantastiskt energiknippe så det finns inget att jämföra med. En född Norrlänning som genom åren flyttat runt både i Sverige och andra länder och till slut bosatt sig på den plats som hon kanske älskar mest.  Det är så intressant att prata med henne och få höra hennes livsberättelse som fortfarande pågår. Man får inte en syl i vädret och hon har samtidigt en omsorg om de som sitter tysta. Ålder är inget hinder för henne. Synen har blivit lite sämre och hon får dela upp promenaderna på 5 km åt gången 2 gånger om dagen. Hon ger sig in i samhällsdebatten och kommunpolitiken. Ger mig råd om vart jag ska springa och hur. Hon drar sig inte för att flirta till sig en stor varm kram från en ”ung snygg kille”. Ja, hon är ett föredöme i att leva och hitta det som fungerar och förstärka det. Jag är så glad att jag fick träffa henne i dag och sitta ner och fika tillsammans med min älskade Aina 🙂

När jag kom tillbaks till husvagnen så gled syrran och svågern förbi på sina cyklar och jag hängde på till Evas kroppkakor för att äta lunch. Jag har lärt mig att tycka om kroppkakor och har provat runt lite. Efter det hör besöket så kommer jag aldrig att vilja äta någon annanstans än på Evas kroppkakor. Rykande färska och väl avvägt kryddade.

Vad ger man till någon som har gett mig det finaste som jag har?
Min dotters mamma fyller år i dag och vi har alldeles nyss firat henne i all sommarenkelhet som vi brukar här på ön.
En bok med klokheter att hämta ur samt lite god Ölandschoklad som uppskattning för att hon finns, att det är hennes födelsedag och att hon är mor till min dotter 🙂

Bad är hälsa, jag bad er ju hälsa. Det är inte så varmt i vattnet som man kan tro men det svalkar gott 🙂

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.