Vaska för välgörenhet.

Skrev igår om medelsvensson som tycker sig har råd att vaska pantburkar och flaskor. Inte mig emot för vi är flera som tar hand om dem och det kommer nog till nytta i samtliga fall. En tanke som jag burit på är den lite mer grövre vaskningen som sker på de allra coolaste inneställena, Visby- och Båstadsveckan. Oftast unga människor som ska visa sin omvärld hur rika, framgångsrika och oberoende de är och så beställer de den dyraste champagnen och låter hälla ut den direkt i vasken.

Jag anser att det borde vara förbjudet. Vilket totalt ansvarslös kapitalförstörande. Ett kapital som skulle kunna göra skillnad mellan liv och död för många människor i världen. När ska vi vakna upp inför det?

Min tanke är att skapa en hype där dessa ekonomiskt- och framgångsrika människor imponerar på varandra genom att bräcka varandra i välgörenhet. I USA är man bra på detta där man skapar välgörenhetsgalor, klär sig i smoking och långklänning, bokar ett dyrt bord och så vidare och där man ger bort en del av sin förmögenhet till välgörenhet.

Vi har våra TV-galor i Sverige men det är inte det som jag vill åt. Det är det där idiotiska vaskandet som jag vill ska komma till nytta. Tänk om vi mindre bemedlade kunde skapa en tanke och stämning hos de där vaskande människorna så att de skulle känna att de imponerar genom att lämna bort pengarna till välgörenhet istället.

-Titta på mig! Jag ger bort 10 000 kronor till läkare utan gränser, min kompis Benke lade bara 8000 kronor! Se vad rik och lycklig jag är och att jag har råd till välgörenhet! Visst är jag cool!

Hjälp mig att sprida denna tanke och ännu bättre om det finns någon som kan få det att bli verklighet.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.