Jag har kvoterats

När jag lämnade Domkyrkan så fick jag en folder i min hand som informerade om att det är dags att välja församlingsråd

Församlingsråden kommer att ersätta kyrkoråden nu när församlingarna går upp i storpastorat. Församlingsråden kommer att bli än mer urvattnade än kyrkoråden.

Får dåliga vibbar när det vankas val och nomineringar. Jag får ofta frågan om jag kan ställa upp på någon post inom kyrkan i mitt ämbete av man i den åldern som jag är i.

-Christer, vi behöver få in män i din ålder som kan tala för andra män i den åldern. Vi behöver få männen att komma till kyrkan!
Jag kvoteras alltså in för att jag är man i en viss ålder, inte för min kompetens och åsikter.

De gånger som jag har lurats in i fällan och suttit där på mitt mandat så har tongångarna svängt. När jag tagit upp frågor som kan tänkas intressanta för män i min ålder inom kyrkan så har jag lite snyggt fått veta att -så här tänker vi här och det tänker vi fortsätta med!

Alltså, att försvara det eviga kaffedrickandet. Frågorna blir sällan yvigare än så.

Så länge som det sitter fast på det viset och samsyn ska råda trots att man lockas in med löftet att få utrymme för banbrytande idéer så anser jag det som bortkastad tid att sitta i dessa råd och styrelser. Det är bättre att lägga tiden på något som verkligen gör skillnad för människorna.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.