Ska gå på morgonmässan

Ska gå på morgonmässan i en av mina församlingar. Det är som med löpningen, det går inte att träna då och då på måfå för att nå resultat. Det måste finnas kontinuitet för att det ska ge något.

Samma sak är det med min tro. Den måste få regelbunden träning och näring för att växa och ge konkreta resultat i mitt liv.

I en tid när livet känns tufft så är det en tröst och läkning. Det finns många som vill ha bevis för att det fungerar innan de kan ”tro” på det. För mig är det helt oväsentligt. Jag har inga som helst behov att bevisa för mig själv eller för någon annan. Så länge som det fungerar som en bärare av mitt liv så tänker jag fortsätta.

Om nu folk tycker att jag är rubbad som ränner i kyrkan så kan jag lätt vända det till att det är lika rubbat att låta bli. Nu på morgonen när jag är i kyrkan så kommer jag att tända ett ljus för min bortgångne morbror, jag kommer att få sjunka lovsång i tacksamhet för livet. Jag kommer att dela bröd och vin med mina medmänniskor. Jag kommer att få känna kärlek och gemenskap. Allt detta innan dagen ens har börjat. När jag går ut ur kyrkan så känner jag mig stark, hel, ren och upprättad.

Hur startar de flesta sina mornar? Hur känner de sig innan de går till jobbet? Har de känt kärlek och gemenskap? Har de pratat med någon medmänniska? Har det delat brödet och vinets gemenskap? Har de fått sjunga i glädje?

Inte vet jag, men så kommer jag att starta min onsdagsmorgon.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.