Bokföring

Jag är ingen ekonomikille och kassörsuppdraget i en styrelse har alltid känts väldigt avlägset för mig. För några år sedan hade vi brist på ekonomikunniga styrelseledamöter och då tog jag på mig uppdraget som kassör för föreningens skull tills det att vi hittade en ny kassör. Jag kunde inget om bokföring så jag lärde mig och gjorde det som skulle göras. Det var svårt med svåra saker är inte farliga, man måste bara lägga lite mer energi och tankekraft på dem.

Nu är jag vald som ordinarie kassör och det var frivilligt från min sida 🙂 Jag har gått en e-utbildning i bokföring via mitt fackförbund ST och nu hankar jag mig fram hyggligt i alla fall. Har börjat tycka att det är roligt, det blir väl så när man förstår vad man gör. Det är fortfarande skitsvårt och det kommer nu aldrig att kännas naturligt för mig.

Nu har jag ägnat förmiddagen åt några verifikationer som inte stämde. Ett riktigt detektivarbeta att försöka förstå och hitta rätt. Stressen steg i kroppen igen. Nu har jag hittat rätt och det är med en enorm tillfredsställelse och stolthet som jag nu lägger det åt sidan för att göra mig i ordning för kyrkan.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.