Känslobakis

En av orsakerna till att jag slutat att nyttja starkt ät att jag varken har tid eller lust att slösa bort en dag på att vara bakis. De få timmar lyckorus som alkoholen hjälper mig att uppnå överväger inte längre det faktum att jag nu få loss mer tid till att göra bra saker för mig själv och andra. Är lite allergisk mot ”Chrille, du tar på dig alldeles för mycket”. Nä! Jag tar på mig så mycket som jag klarar och att stryka ”bakis” från min att-vara-lista så frigör jag mer tid.

Nu har jag upptäckt att vara känslo-bakis också stjäl tid. Att vara ur balans för att jag till exempel har besvikat mig. Rent konkret så slösade jag bort hela morgonen på att vakna med huvudvärk, konserverad ilska och besvikelse. Besöket i kyrkan fick mig på rätt köl igen och nu är jag åter produktiv. Ska finslipa det sista inför återträffen med förra säsongens katekumenat samt det Spa för själen som jag arrangerar på söndag. Ska också göra klart brevet till min nya brevvän som inte vet att jag finns eller att hen kommer att få ett bönesvar från mig.

Hälsningar från en känslo-nykter Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.