Morgonsimmet

Nu har jag återupptagit att morgonsimma. Hängde på låset vid Gustavsvik klockan 6. Jag gillar att hänga på lås. Det är likadant med hotellfrukostar, jag vill vara där när de öppnar, även om det är klockan 4.

Det är något speciellt i känslan att få kliva in i det orörda, stilla, tysta och välkomnande. Nu på Gustavsvik så var det fortfarande mörkt ute och alla juldekorationer lös så vackert. Inne i anläggningen var belysningen dämpad och det var alldeles stilla och tyst. Tjejen i receptionen hjälte mig med ett gott humör att berätta hur det går till nu för tiden. Det är ju ändå två år sedan jag senast var där.

Ett nystädat och tomt omklädningsrum så när på några till. Bassängen låg stilla och inbjudande, även den i dämpad belysning omfamnad av mörkret utanför där dekorationerna glimmade.

Det var som om att kliva i bassängen som om ingen tid hade förflutit. Känslan och tekniken satt där. Jag har saknat simningen, det märkte jag när jag låg där i vattnet och sträckte ut.

Bastu på det efteråt som kronan på verket. Och som parantes måsta jag bara få berätta att jag fick en necessär av S i julklapp som regerar i alla omklädningsrum. Första gången som jag fick stoltsera med den var på Sylvesterloppet och nu kände jag på Gustsvsvik att vi kommer att få många beundrande blickar den här säsongen. Vi är så snygga tillsammans 🙂

Nu sitter jag på bussen på väg till en av mina arbetsorter med en fantastisk skön känsla i kropp och sinne. Nog för att jag mår bra när jag har löptränat på morgonen men att simma före jobbet ger en ännu skönare känsla. Om man ska försöka känna lycka så är nog det här väldigt nära.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.