Vilken fest det blev :)

Den goda förväntansfulla feststämningen blev till verklighet. Det var glädje, kärlek humor musik och omtanke hela gudstjänsten igenom.

Fullsatt och skön kraft i sång och böner. Det är häftigt när det fungerar som det är tänkt.

Det här var en historisk händelse i Örebros kyrkohistoria och jag är glad över att få vara en del av den.

Extra glad är jag över att ha få bevittna pastoratets nya herde Ingemars Söderströms mottagande. Han är en lysande praktikant, en god medmänniska och framförallt en god ledare och herde. Jag har lärt mig mycket genom åren av att umgås, iaktta och lyssna på honom.

Flera andra goda herdar var också där och kära vänner som jag fått hälsa på och byta några ord med. Kyrkan liknades i dag vid en kamel och det går att hitta spår av det i mitt blogginlägg om dagen predikan. Den är också en växtplats för människor. Jag vet inte var annars jag skulle ha fått växa till mig till det jag är i dag.

20140106-145209.jpg
Utanför kyrkan väntade korvmingel till tonerna av orientalisk musik och en riktig, fullt levande och närvarande kamel.

I församlingshemmet fest-fika med tal och välkomnanden. Parad och prisutdelning för de bäst utklädda i tidstypisk utstyrsel för händelserna i juda land när kristusbarnet föddes.

20140106-150057.jpg

20140106-150210.jpg
Fick hälsa på Biskopen också vilket är hedrande eftersom jag ser väldigt mycket upp till honom också. Ska man leta efter gott ledarskap så går det att hitta hos de goda herdarna.

Vilken härlig första del av dagen. Den kommer jag att bära med värme i mitt hjärta.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.