Predikningar i värdsklass

Nu börjar det att så sakta sjunka in vad jag har varit med om i helgen. De fantastiska predikningarna är en sådan upplevelse. Det har varit predikningar som gjort skillnad för mig, predikningar som fått ännu fler pusselbitar att finna sin plats i det stora pusslet som ska skapa en bild av livet.

Dagens predikan handlade om att vår tro sitter i fötterna. Det är först när vi kommer i rörelse och praktisk handling som vår tro blir reell. Vi är idag mycket en sittande tro. Alltså att vi faktiskt sitter och tror. Vi använder vårat intellekt för att försöka förstå istället för att fokusera på vad vi känner. Vi korstecknar oss i pannan, på munnen och bröstet och stannar där. Vi borde korsteckna våran mage för känslan och hungerns skull och vi borde absolut fortsätta ner på kroppen och korsteckna våra knän och i synnerhet våra fötter som vi står med och som tar oss fram i rörelse.

En annan reflektion från dagens predikan är att människor som kommer emot oss, som möter oss, som är oss emot är en gåva. De skapar en fråga hos oss som vi måste bearbeta. Alltså, det finns medvandrare och det finns numer också motvandrare 🙂

Gårdagens predikan under påsknattsmässan var också livsförändrande. Den var så distinkt och öppnade upp från ett litet fragment i bibeln till att bli en port in i en tro som är stark och att det måste finnas ett hopp, att vi alltid ska hålla fast vid hoppet.

Det är en nåd att få dessa predikningar till sig.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.