Sova i bastun

Apropå att kunna sova överallt, närsomhelst.

Jag hade ett samtal med L vid frukosten om att kunna sova överallt och närsomhelst. Jag väldigt få timmar i natt och det fixade jag genom att jag tog en powernap i går på lunchen. Jag sover ofta när jag reser med buss och tåg eller när jag sitter som passagerare i bil. Percy Barnevik sa vid ett seminarium en gång att anledningen till att han var så framgångsrik och effektiv var bland annat att han också passade på att sova vid varje lämpligt tillfälle.

När jag kom hit till mina föräldrar så var jag mycket trött. Nu har jag tagit en powenap i bastun och är så pass pigg igen att jag kan ta mig an nya uppgifter. Jag tror att vi ska vara mera flexibla kring tänket om hur och när vi ska sova. Är fullt medveten om att vi har olika förutsättningar för det och jag har fått den gåvan att i princip kunna sova varsomhelst oavsett omständigheterna.

Christer Hansson

3 svar till “Sova i bastun

  1. Att ha gåvan att kunna sova, kort, snabbt och när tillfälle ges, är något att vara tacksam för. Alla fixar inte detta. Många framgångsrika entreprenörer har lågt sömnbehov som en framgångsfaktor.

      • Vi har mycket diskussioner i Sverige om att lika förutsättningar och vi försöker underlätta för så många som möjligt att vara en del av samhället. Men det här med att sova eller inte sova finns aldrig med i dessa diskussioner. Den förståelsen finns sällan. Det här ett dolt problem, kanske inte en sjukdom men problemet är lika svårt. Det är min teori som jag tänker en del på och skulle vilja att man talade mer om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.