Årsmöte

I morgon bitti har vi årsmöte med den fackliga klubb som jag är ordförande i. Det är det finaste årsmötet av alla vi har inom min fackförening eftersom det är det som är närmast medlemmarna, mina kollegor. Jag gillar medlemsinflytande och förstår med och mer hur viktigt det är med föreningar och möjligheten att få vara med att påverka det som ligger en varmt om hjärtat. Vårat samhälle bygger på det. De politiska partierna är också föreningar som också bygger på det direkta medlemsinflytandet. Partierna styr tillsammans vårt land och sätter agendan för ordning och reda.

Allt bygger på att människor förenar sig och drive sina frågor. Titta på vad som händer i Ukraina just nu t.ex. Människor förenar sig och går ut på gatorna för att visa vad man vill. Hela tiden människor som förenar sig för att tillsammans åstadkomma något.

Som ung tyckte jag att det var trist och tråkigt med årsmöten och allt sånt konstigt. Gjorde narr av det förtroendevalda som levde upp och ville göra något fint av årsmötet. Nu förstår jag bättre och är en av dem som ser fram med glädje inför årsmötet, just för att det är demokratins vagga, oavsett nivå eller verksamhet.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.