Årsmötestider

Den här delen på året är årsmötessäsong. Är man medlem i någon eller några föreningar så blir man kallad till föreningens årsmöte.

Är man som jag styrelseledamot i föreningsstyrelser så våndas man långt innan för bokslutet och verksamhetsberättelsen samt att hinna med all formalia inför årsmötet. Årsmötet blir själva finalen och utlösningens för det uppbyggda trycket och spänningen inför det. Man hoppas på att många medlemmar ska komma, att valen av ny styrelse ska falla på plats och att man ska beviljas ansvarsfrihet.

Är man riktigt inne i leken så tillfrågas man om att sitta i mötespresidiet. Jag ska iväg på ett möte i dag före jobbet där jag kommer att sitta som mötesordförande. Tror att det är första gången som jag gör det och det ska bli kul. Jag gillar den formalia och högtidliga ordningen som råder på årsmöten. Samma formalia och högtidlighet stod mig upp i halsen när jag var ung och jag kunde se med lite hån på de som gillade och levde upp i det. Nu är jag själv där efter en omvändelse i min uppfattning.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.