Jag gick inte in i väggen – andra gick in i mig

Det här är en aspekt som jag inte tänkt på men som är så självklar när jag ser den. Det är allt för vanligt att skylla på den drabbade och att det bara är dennes ansvar

Diakonibloggen

Johannabild Det minst jobbiga du kan råka ut för – för din omgivning åtminstone – är att ”gå in i väggen”. Det friskriver nämligen alla runt omkring från ansvar. DU har tagit på dig för mycket. DU har inte lyssnat på kroppen. DU måste lägga om din livsstil.

Jag gick inte in i någon vägg.  Jag blev mobbad på jobbet och på nätet och sviken av människor som jag litade på. Det ledde raka vägen till psyket. Därifrån har vägen varit lång, svår och krokig. Andra har blivit utsatta för andra typer av övergrepp: våld, sexuella övergrepp, krig, tortyr, förföljelse.

Gemensamt för många av oss är att vi får diagnosen posttraumatiskt stressyndrom, PTSD. Det innebär bland annat att vi återupplever händelsen om och om igen, att blotta åsynen av våra mobbare, torterare eller gärningsmän, på stan, på teve, i en tidning, skapar dödsångest. Att vi ständigt är på vår vakt…

Visa originalinlägg 335 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.