Partiledardebatten

Har partiledardebatten på i bakgrunden medan jag fixar kvällsmaten, instagrammar och bloggar. Har gillat politik sedan jag var mycket ung och framförallt partiledardebatterna. För mig är det viktigt att förstå politiken.

Jag har en tanke som växt och mognat under lång tid. Vi för en nationell och internationell politik som bygger på att lösa de problem och utmaningar som vi står inför men vi blundar för orsakerna till problemen och utmaningarna.

Nu kommer jag att sticka ut hakan och säkert få skit för det men min tanke är att problemen i världen är männen och vad vi åstadkommer. Titta på det som händer i Ukraina. Om man orkar se på det egentliga problemet så är det att man bland annat låtit en omogen och liten man i Ryssland få ta makten och på något sätt kompensera sina egna tillkortakommanden med att på klassiskt manligt sätt visa pondus och styrka.

Det finns flera exempel på detta både i nutid och i historien. Det är dags för ett paradigmskifte nu! Mänskligheten har gått framåt och att vara traditionell man som visar makt genom fysisk styrka, krig med mera är otidsenligt. Låt oss slippa se mer av det!

Jag vill slippa backa tillbaka till att bli en primitiv nendertalare som ingår i en maktstruktur som bygger på hot och våld.

Det är dags att låta kvinnorna få större nationellt och internationellt mandat. Jag är övertygad om att vi skulle få en humanare politik och mindre tuppfäktning mellan hanar som saknar övriga förmågor.

Christer Hansson

2 svar till “Partiledardebatten

  1. Har också följt partiledardebatten som var intressant men utan rejäla överraskningar. Å andra sidan, eftersom jag följer svensk politik är jag hyfsat insatt vilket gör att överraskningar uteblir.

    Vad menar du med att vi för en nationell politik som löser problem men blundar för orsaker och utmaningar? Vilka exempel tänker du på? Själv ser jag att vi i Sverige tillsätter en hel del utredningar för att reda ut problemen innan vi löser dem och att vi dessutom har demokrati att kunna vara med och påverka. Visst finns det undantag men jag ser att mycket fungerar. Därav nyfikenheten över vad du ser.

    • Det jag menar är att vi botar sjukdomen med medicin istället för att ta reda på varför sjukdomen uppstår. Vi tar för givet att tillvaron ska vara på ett sätt och hur vi ska hantera den. Jag har efter att jag skrev inlägget läst på om de olika partiernas ideologier och hittade att FI svarar upp mest mot det jag saknar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.