Munken som sålde sin Ferrari

Jag har läst boken och reflektionen är så intressant att jag rebloggar det.

Läsenär

Bild

Det är så enkelt, löjligt enkelt nästan. Varför är det dock så få av oss som lever på det här viset..? Vi har alla förutsättningar men i stället väljer vi att fokusera på fel saker; jobbar alltför mycket, umgås med fel människor, stoppar i oss skräpmat, strävar efter pengar och status och drömmer antingen om framtiden eller ältar det som varit. Vi glömmer att leva i nuet. Det är det som Robin SharmasMunken som sålde sin Ferrari handlar om.

Bokens upplägg är störande; en man på toppen av karriären men som har tappat livsgnistan får under ett halvt dygn besök av en munk – hans tidigare kollega och förebild; toppadvokaten som hade ”allt”; pengar, status, vackra kvinnor och naturligtvis en Ferrari. Av munken får mannen nyckeln till framgång, de indiska munkarnas hemlighet… Och i boken får läsaren ta del av receptet. En liknelse med en sumobrottare som hoppar ut från ett fyrtorn i…

Visa originalinlägg 362 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.