Sitta är det nya röka

Läser i Friskis pressen att sitta är det nya röka, att vi kan bli sjuka av att sitta länge, även om vi i övrigt tränar flera gånger i veckan.

Det räcker med att vi står upp en stund för att minska hälsofaran med att sitta länge.

Att träna är en friskfaktor, att sitta är en riskfaktor.

Jag tog till mig den här kunskapen för flera år sedan och höjer alltid de skrivbord jag kommer till för att stå och arbeta hela dagarna. På så sätt lämnar jag spår efter mig när mina kollegor kommer till dessa upphöjda bord efter mig. Jag är ju rätt så lång så de brukar förstå att ”här har Chrille stått :)”

Tips!
– Bli aktiv i vardagen
– Kan du variera sittande med stående eller gående? Försök få in det naturligt, som att promenera till affären eller ställa dig upp och prata i telefon på jobbet eller genomför ett walk-and-talk-möte.
– Lek med barnen och husdjuren
– Utnyttja reklamavbrotten till att resa på dig och röra dig lite grann.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.