En dag av firande

Har äntligen satt mig ner i soffan framför valvakan för att varva ner.

Valdagar är högtidsdagar för mig. Att vi fortfarande har demokrati och att allas röster räknas och är lika värda är värt att firas bara det. Därför åkte jag till vallokalen direkt efter kyrkan när jag fortfarande var uppklädd för att behålla känslan av högtidsstund. Blir så glad över att läsa och få berättat att mina familjemedlemmar, släktingar och vänner har använt sig av möjligheten att via sin röst visa var de står politiskt och vilket samhälle de vill ha. Det känns som om den politiska grytan börjat att koka på samma sätt som vi sett tidigare i historien och då är det viktigt att vi tar lärdom av det som hänt och tar ansvar för framtiden.

Jag fick tidsnöd efter morgonens träning och fick kämpa för att hinna till kyrkan i tid men jag kastar sällan in handduken så jag lyckades och det är jag glad för. Kyrkan var fullsatt med anhöriga till sportkonfirmanderna och jag ville gärna höra och se M som snart byter tjänst för att börja i en annan församling. Hennes tal till konfirmanderna som också var en predikan var lysande och rörande och hon vävde fint in den viktiga valdagen och att solidaritet bygger på kristen grund.

På kyrkkaffet hann jag avhandla en hel del viktiga saker som ha med mitt engagemang att göra. Det är alldeles utmärkt med såna stunder där många i nätverket befinner sig. Jag hann också lära känna ytterligare några nya personer i den gudstjänstfirande församlingen 🙂

Klockan 14 hade T, en av min dotters småsyrror bjudit in till kalas och det har jag sett fram emot 🙂 Hon blev så glad när jag dök upp och det värmde mitt hjärta. Har skrivit om det förut och gör det igen. Jag är så glad och tacksam över att jag bjuds in i den gemenskapen. Min dotter var där och det är naturligtvis en högtidsstund att få träffa henne och sitta ner för att dela med varandra vad som hänt sedan sist och det värmer mitt fadershjärta att det går bra för henne och att hon tar för sig och tar sig fram. Kanske därför min politiska inriktning dragits mot feminismen eftersom jag har fostrat en dotter och fått inblick i flickor och kvinnors villkor i skola, samhälle och arbetsliv.

Min dotter och jag åkte ut till min mor för att umgås med henne och resten av familjen under eftermiddag och kväll.

Kavajen fick sitta på hela dagen eftersom allt jag gjort har varit högtidsstunder.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.