Blinka är att skona miljön

Jag minns väldigt väl många moment, tips och tricks som jag lärde mig när jag tog körkort. Man kan säga att jag tagit körkort tre gånger. Först mitt traktorkort för att kunna köra den A-traktor jag hade som ung. Därefter mitt personbilkörkort för att kunna köra min röda Amazon som var min första bil och sedan när jag via Arbetsförmedlingen tog mitt yrkesförarbevis för tunga fordon.

För drygt fyra är sedan var jag handledare till min dotter som då tog sitt körkort.

Under åren har miljötänk och bränsleekonomi blivit allt viktigare när man framför fordon som drivs av fossila bränslen och det är här min reflektion kommer in.

När man kör eco-driving så gäller det att få ett så jämt flyt som möjligt och undvika att stanna och starta. Jag fixar den körningen men jag är också beroende av att medtrafikanterna använder sina blinkers för att visa vart de är på väg.

Många gånger får jag stanna för någon som ser ut att komma passera mig men som i sista stund viker av åt något annat håll. Om jag hade fått veta den bilens färdriktning så hade jag kunnat planera min körning utan stopp och på så sätt sparat bränsle och miljö.

Alltså! Att blinka är miljövänligt.

Christer Hansson

2 svar till “Blinka är att skona miljön

  1. Det verkar som om blinkers är ett extra tillbehör på nyare bilar just med tanke på att funktionen verkar saknas på så många fordon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.