Åldrandets gåta

Mycket intressant om åldrandet

Läsenär

Bild

Att åldras eller att inte åldras verkar uppta människors tid väldigt mycket. Vi kämpar mot tecknen på ålderdom och lägger ner så mycket pengar vi kan på att dölja och helst skjuta upp de synliga tecknen helt. Efter att nyss ha fyllt 40 har även jag funderat en hel del på ålder; vad jag hittills gjort av min tid och vad jag vill göra av tiden jag har kvar. Utseendets betydelse går inte att förringa men jag ägnar mer tid åt att fundera över kost, träning, livsstil och andlighet. Det är ingen slump att människor runt omkring mig gör medvetna val och jag inser att jag kan påverka mitt liv väldigt mycket.

Jag trodde Åldrandets gåta av Henrik Ennart skulle vara en lättsam bok som mest skulle handla om 5:2-metoden, men den är en vetenskaplig studie över faktorer som forskare kommit fram till förlänger våra liv, vilket jag förstås hade kunnat se om jag hade…

Visa originalinlägg 502 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.