Det här med Nationaldagen

Detta är banne mig det bästa jag läst om nationaldagen 🙂

Malin Johansson - skriver mycket, läser mer.

Det var en himla massa gnäll om Nationaldagen i flödet igår. Att den är meningslös. Krystad. Torftig. Traditionslös. Och så vidare. Har lite svårt att förstå mig på det faktiskt. För mig behövs inga matritualer, danser, megasammankomster och stora planer för att en dag ska räknas. Istället firade jag Nationaldagen med att göra sånt som jag tycker väldigt mycket om: Siesta (mitt på dagen på en fredag, hallå!), läsa, redigera bilder, fotografera, lyssna på musik, se en film, prata i telefon, strunta i disken och gosa med djuren.

Flera gånger under dagen tänkte jag faktiskt på hur tur jag har som får bo i just Sverige. Nej, landet är inte perfekt, men jämfört med de flesta andra har vi det så himla bra. Istället för att vara irriterade över avsaknad av traditioner spunna ur ett trasigt förflutet (där trots allt de flesta traditioner kommit) kan vi väl vara lite…

Visa originalinlägg 58 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.