Bryr du dig vem din granne ligger med?

Bra skrivet om rädsla och fördomar

MMAfarsans Blogg

Jag ska börja med att erkänna att jag varit rädd för homosexuella. Särskilt manliga sådana. Bögar, om man så vill uttrycka sig. Jag var rädd att de skulle ta på mig, att de skulle titta på mig i duschrummet osv osv. Kompisar berättade hemska historier. Men till skillnad från de här människorna så var jag inte vuxen. Jag var ungefär åtta år. Jag visste inte bättre.

Åsikter hos vissa personer som nämns i Aftonbladets artikel gör mig både brydd och ledsen. Brydd för att jag undrar varför folk ska engagera sig något sådant enormt i vem en annan människa gillar/älskar/vill ligga med. Ledsen därför att jag, något naivt kan tyckas, tänker att vi borde kommit längre. Jag undrar lite förstrött, bryr sig de här människorna, som opponerar sig mot honomsexuella, bryr de sig om vem deras heterosexuella granne ligger med? Visst, de skvallrar säkert lite om det, men vid dagens…

Visa originalinlägg 382 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.