Västerås Cityfestival

Pratade med en kompis om hur jag hade upplevt Västerås Cityfestival som har sin sista dag i dag. Hon tyckte att det såg ut som om de hade fina liveakter och så är det ju.
Och grejen är att det kostar löjligt lite att gå på dem. Tyvärr så verkar det som om Västeråsarna inte förstår vilka fina artister som sponsorerna bjuder på. Ett tecken på att det är ovana konsertbesökare är att ingen av dem har skyddat sin hörsel med öronproppar, inte ens föräldrar med sina små barn. När jag tittade och lyssnade på Takida i går kväll så var det många små barn inne på området och ingen hade hörselkåpor på sig. Mitt framför mig stod det ett par med sin lilla dotter som under hela spelningen hade sina fingrar i öronen och såg väldig besvärad ut av det höga ljudet. Föräldrarna reagerade inte på att deras dotter upplevde det som jobbigt.

Det har varit oförskämt liten publik båda dagarna jag varit där. Däremot desto mer folk utanför betalområdet och där är det en blandning av små scener med spännande spelningar och marknad. En riktig folkfest. Jag gillar konceptet och Västeråsarna borde göra det ännu mer.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.