Blickar som möttes

Nu är det gjort. Barriärerna är brutna. Tack vare ett kort snack med Ensamma löparen så kunde jag ta mig förbi mina hjärnspöken som stod i vägen.

Strategin var att gå in på Coop utan att snubbla på henne men kanske ändå se åt hennes håll. Nu blev jag lite orolig att hon inte skulle sitta där men det gjorde hon.

Medan jag uträttade mina ärenden på Coop funderade jag på hur mycket jag skulle ge. När man har bestämt sig så ska man ge lite mer än man tänkt sig. Det är samma princip när man ger en kollekt eller köper en present. Slå på lite mer än du tänkt dig.

Det kändes konstig att ha bestämt mig för att göra det och jag beslutade mig för att först möta hennes blick för att sedan stoppa pengar i muggen.

Och så blev det. Jag stannade till och mötte hennes blick. Hon måste känna igen mig, så många gånger som jag passerat henne och låtsas som att hon inte finns.

Hon tittade upp på mig och såg undrande ut. Vad ska han nu hitta på? Jag log mot henne och stoppade ner pengar i muggen. Hon såg mig i ögonen och brast ut i ett stort varm leende och sa troligtvis tack på sitt språk.

Isen är bruten!

Christer Hansson

4 svar till “Blickar som möttes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.