”Stängt – p g a överbeläggning”

Mycket bra skrivet!!!

MMAfarsans Blogg

Jag ögnar mig igenom artikel efter artikel. Alla handlar de om samma sak. Den akuta bristen på vårdplatser på samtliga sjukhus i hela vårt avlånga land. Personalen går på knäna, jobbar över, sliter och släpar, men situationen förändras inte. För så fort en patient skrivs ut, ja då finns en till i kö. Som vill ha hjälp. Risken är dessutom högre nu, i denna ljuva sommartid, att patienten är en sådan som personalen inte alls är van vid. Att det är en s.k. ”satellitpatient”. Med andra ord, en patient som egentligen skall vårdas på en annan avdelning, men läggs in där det finns plats. Och det förstår väl alla, utom möjligen då våra beslutsfattande politiker, att vården blir sämre för dessa patienter. Bredvid det solklara faktum att personalen får arbeta med en patient de inte alls är vana vid.

Det här är intet nytt. Det sparas varje år på alla…

View original post 354 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.