Andlig återhämtning

I löpningen är det egentligen inte när jag tränar som min kropp byggs upp utan tvärtom, det är nedbrytande. Det är tiden mellan träningspassen som är uppbyggande, alltså återhämtningstiden. Skulle jag träna utan att vila så skulle min kropp så småningom lägga av.

På samma sätt är det för mig med den andliga uppbyggnaden. Det är inte i aktiviteten som jag utvecklar min tro, det är i vilan.

Jag är väldigt aktiv i min tro under höst- och vårterminen i och med att jag lever med Katekumenatet ständigt i huvet och alla kyrkobesök jag gör och alla människor som jag lyssnar på.

Nån gång i slutet på maj, början på juni så stänger jag av ingången för fler intryck och går i vila. Besöker inga kyrkor, läser inga texter, pratar sällan om min tro med någon.

Lagom till vistelsen på Öland som jag alltid längtar till och framförallt församlingen i Borgholm så sätter jag igång apparaten för tro igen. Tar del av församlingens gudstjänster och andra aktiviteter. Börjar bearbeta mina tankar och funderingar. Formulerar mig. Går liksom in i ett förberedande stadie inför höstens intensiva tro-period. Och så går mitt år i tro denna cykel år från år.

Och jag tror att det är i den här vilan och mellanperioden som jag växer i min andlighet. Jag bearbetar, låter sjunka in, får ny förståelse och perspektiv.

Utan denna återhämtningsperiod skulle jag bli snurrig, förvirrad och kategorisk vilket hade varit dåligt för mitt mänskliga växande.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.