Livet parallellt med döden

Det är en sån paradox att leva parallellt med döden eller så är det tvärtom.

Jag sov tillsammans med min katt Marina som håller på att dö ifrån mig. Klappade, pussade och berättade att jag älskar henne innan jag cyklade till jobbet. Hade velat sitta med henne hela dagen men jobbet och löneförhandlingar väntade.

Cyklade hem så fort jag kunde på den korta lunchen för att titta till henne och med en oro att hon hade gått vidare. Hon var fortfarande vid liv och jag satt bredvid för att äta min lunch. Nya pussar och smekningar innan jag hastade tillbaka till jobbet.

Har tänkt på henne hela dagen och har samtidigt koncentrerat mig på de förhandlingar som vi varit mitt uppe i. Cyklade hem med ny oro om hon skulle finnas kvar eller inte och det gjorde hon.

Satte mig med henne i min famn så fort jag kunde för att hon skulle känna min närhet. Har ställt in träningen i kväll för att få så mycket tid som möjligt tillsammans. Nu håller jag på att pyssla lite i hushållet och förbereda mig inför min dotters födelsedag. Det är liksom här brytpunkten mellan liv och död befinner sig. Samtidigt som min älskade katt Marina håller på att dö så pågår livet parallellt med det.

Jag bedömer att hon överlever kvällen och kanske natten och då ska jag vara henne nära igen.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.