Gråt med dem som gråter

Information inför helgen

Diakonibloggen

Skärmavbild 2014-10-23 kl. 15.06.10Snart fylls kyrkogårdarna med ljus och gravsmyckningar. Det är allhelgonatid – en tid att minnas, att sakna och kanske även klä längtan i ord. Vi skickar med två boktips från Verbum. Den första berör just vikten av att våga prata om och dela med sig av det svåra. Bok nummer två berör det som kanske följer efter sorgen – ensamheten och hur vi människor kan hjälpa och stötta varandra även när sorgens mest akuta fas är över.

Båda författarna kan du möta på Verbums konferens – se medmänniskan den 26 november. Läs mer här.

Gråt med dem som gråter är en handfast bok som innehåller redskap för att starta samtalsgrupper om sorg för vuxna. Syftet med boken är att hjälpa dem som möter människor i sorg med sorgesamtalen. Genom boken öppnar man upp för reflektioner kring sorg och kring respektive människas egen sorg. På Se medmänniskan den 26/11 pratar Lis…

View original post 96 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.