Att leva med ADHH/ADD

Jag blev kär i en kompis en gång i tiden som troligtvis har någon del av spektrat i ADHD och det var jättejobbigt och slitsamt i den kärlek som vi kände för varandra.

Jag hade inte kunskapen att hantera det och henne och våran relation blev en berg- och dalbanerelation med känslostormar både högt och lågt som jag drogs in i.

Vi har kontakt än i dag och jag förstår bättre hur hon fungerar och hur jag ska möta henne och hon har i sin tur arbetat med sig själv för att hitta strategier att hantera sig och sin omgivning.

Den här artikeln som jag länkar till ska man ta med en nypa salt eftersom den är bygd på upplevelse mer än fakta men den ger ändå ett igenkännande.

Ibland kan jag fundera själv på om jag har en släng av det och då i den grenen som står för att tappa koncentration och försvinna in i andra tankar. Rastlösheten och förmågan att ständigt dra igång nya grejer kan jag också känna mig hemma i.

Min bild av ADHD är att det är en uppsättning förmågor som är till fördelar om de finns i rätt miljöer och sammanhang. Problemet är att vi har byggt ett samhälle där det många gånger kan få en motsatt effekt att ha dessa förmågor.
http://m2.nattstad.se/Andromeda/-20-saker-att-komma-ihag-ifall-du-alskar-16002640

Christer Hansson

2 svar till “Att leva med ADHH/ADD

  1. min lillasyster har AD/HD och det är en prövning för hela familjen, det gäller att svälja och räkna till tio mååånga gånger om dagen. Men samtidigt är det hennes speciella lilla kraft, men eftersom att hon fick diagnosen för två månader sedan har hon fått gå igenom skolan utan någon speciell hjälp. Vilket har varit svårt för henne, och alla andra. I slutet så sa lärarna att de misstänkt något, men aldrig velat ta upp det. Vilket har skadat henne, lyckligt vis så kom hon in på gymnasiet nu, men hon fick jobba hårt för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.