Det kunde ha varit jag!

Ett gott exempel på att mötas människa till människa. Att böja sig ner och mötas på samma nivå. Tycker att den här texten hittar ett perspektiv som oftast saknas. Tiggarna är här för att samla ihop så mycket pengar de kan för att ordna med ett tak eller liknande i sitt hemland. Om vi kan hjälpa dem till ett värdigt liv så länge som de är här hos oss så är mycket vunnet. De har ansträngt sig hårt för de små slantar de får in och det är ingen av oss som behöver anstränga sig speciellt hårt för att minska deras umbärande. Om jag lägger en tjuga istället för att köpa godis till mig själv så kommer mitt liv se likadant ut efteråt men jag har gjort stor skillnad för mottagaren.

Diakonibloggen

image-16Vi träffas varje dag. På långt håll ropar de ”hej pastorn” och skiner med hela ansiktet från sina platser utanför affärerna. Utsatta EU-medborgare mitt i en ström av förbipasserande och stressade svenskar.

Jag böjer mig ner, hälsar och säger några ord. Ofta släpper jag ner några mynt i burken eller ger en bit mat. Nyttigt att böja sig. Helst skulle jag vilja ”dra upp” dem men de har valt sin arbetsplats vid mina fötter. Jag får ha respekt för detta. Numera är många av dem mina goda vänner. Ur djupen av deras hjärtan flödar värme och kärlek mot mig som välbeställd nordbo. Egentligen långt viktigare än materiella fördelar.

1 maj i år hände något på djupet i Jönköpingsbornas hjärtan. Vi inbjöd till en gudstjänst på trappan till den mäktiga och vackra Sofiakyrkan. Temat var ”medmänsklighet, kärlek och fred”. Någon timme senare skulle en främlingsfientlig demonstration ske på Västra Torget, ett kvarter från Sofiakyrkan.

Visa originalinlägg 242 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.