Julgåvor

Jag tycker att det är jobbigt med julklappar och inköp av dem. Tycker att det är jobbigt med att hålla ordning på clearingsystemet, att försöka hålla reda på hur mycket jag får för att kunna ge tillbaka av ungefär samma värde.

Om det bara handlar om att byta grejer med varandra för ungefär samma summa så vill jag helst slippa den hanteringen.

Jag ger julgåvor i stället som ett tecken över min glädje och tacksamhet för att vi ännu en gång får fira minnet av att Jesus föddes kring den här tiden på året. Jag är glad därför att det gör skillnad i mitt liv och i den glädjen vill jag ge.

Jag försöker att följa Jesus och hans vilja hur vi ska vara mot varandra och jag är långt ifrån nära det han vill men jag kämpar på så gott jag kan med de resurser, förutsättningar och förmågor jag fått.

När jag ser andra bete sig i Jesus anda och vilja, antingen medvetet eller helt ovetande om det så blir jag glad och vill ge, så därför ger jag julgåvor till de som gör gott för mig och andra.

Utifrån det perspektivet blir det genast glädjefyllt att planera, köpa och slå in julgåvorna. Har använt stora delen av dagen till det och känt en glädje och värme i det.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/599/20927706/files/2014/12/img_0878.jpg

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.