Gud i hjärtat

Jag såg på att han satt där med sitt fika och jag var precis på väg att passera utan att hälsa då han stoppade mig och började prata.

Vi hade setts förut, han mer än mig för han kunde relatera till olika situationer jag varit delaktig i. Pratet rullade igång och vi hade mycket gemensamt och gemensamma frågor eftersom vi båda kommit till tro som vuxna, jag före honom som fortfarande var i den växande fasen där tron ska söka sina rötter.

Jag kunde med min några år mer av att leva i tro vara lyssnande, bekräftande och stödjande.

Mitt i samtalet säger han plötsligt, ”Det är vad som sker i hjärtat som är Gud”. Och pang! Helt plötsligt var det han som gav mig en gåva av insikt. Så är det ju, det spelar ingen roll vilken religion vi tillhör eller vilka handlingar vi utför, det är först när hjärtat är Gud som det är Gud.

Morgonandakten berör detta mitt i någonstans och det är jätteintressant att höra på det och det är märkligt att jag fick det budskapet dagen innan jag hörde det på radio.
Morgonandakten – Funktion oavsett titel

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/489955?programid=1320

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.