Alla vet, alla kan

Jag har kapitulerar inför Gud och det finns inget annat val för mig.

Det finns en scen i filmen Ivinhoe som alltid visa på nyårsafton där man fightas med varandra på slottet och de tre riddarna som stred för kungens bror håller på att förlora slaget. En av riddarna har kapitulerat inför kungen och lagt ner sitt vapen och hans mannar likaså. När en av de andra riddarna ser detta och frågar varför han inte fortsätter att strida så berättar han just det, att han kapitulerat inför kungen och lovat att lägga ner vapnen.

Lite så är det för mig också. Jag utgav mig för att vara antikrist en gång i tiden och ”stred” för fel sida ända tills Gud viskade i mitt öra att lägga ner vapnen och ge upp för hens skull. När jag gjorde de så kom mina vänner fram och undrade vad som hänt och varför jag slutat vara så stridbar. Jag berättade att jag kapitulerat och avlagt ett löfte.

För mig finns det ingen annan väg och har aldrig funnits sedan dess än att fullfölja det löftet och följa Gud. Det är enkelt, befriande och skönt. Troligtvis helt obegripligt för många i min omgivning men självklart för mig.

Det fanns där inne någonstans, del lilla fröet av tro och kunskap om Gud och när det fick näring och växtmån så tog det fart.
Morgonandakten – Alla vet, alla kan – Joakim Domargård

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/490119?programid=1320

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.