Låg vikt över varubandet

Kilade in på mitt Hemköp vid jobbet för att köpa lite fikabröd att bjuda mina samverkanspartners på vid dagens samverkansmöte.

Fick feeling och plockade ner lite livsmedel till mitt hushåll också.

När jag kommer fram till kassan så ligger killen bakom den vikt över varubandet. Han har varit risig i flera veckor nu så jag frågar honom hur det är. Han viker upp sig och säger år mig att det ordnar sig, lägg upp varorna på bandet bara.

I helsike heller tänkte jag. Killen mådde ju inte bra så ja frågar om vad som hänt och då kommer berättelsen. Han har försovit sig för att han är så trött av att ha varit så risig så länge och att han önskade att han kunde ha varit hemma och vilat istället

Han tar några nya djupa andetag för att återhämta sig ytterligare och kommer så pass i form att han kan börja scanna in mina varor. Han fortsätter att berätta under tiden och vi för ett bra medmänskligt samtal.

De bakom i kön visar demonstrativt sin otålighet för att killen och jag snackar med varandra, det tror att det går långsammare då och de är ju så viktiga och har så bråttom men det skiter jag i. Killen mår dåligt och jag vill visa honom omtanke och skickar med honom några avslutande ord när jag tar kvittot och släpper fram nästa kund.

Kan tycka att han ser ut att må lite bättre och att han nog ska klara dagen på jobbet.

Reflekterar över att ingen annan reagerade på att killen mådde dåligt. Man blev irriterade och förväntade sig att det bara skulle fungera. Vi är sådana mot medmänniskor som jobbar i publika miljöer typ kassörer, busschaufförer, poliser med flera. På något sätt avpersonifierar vi dem och glömmer att de är människor med precis samma styrkor, svagheter och behov som alla andra och om de hamnar i nöd eller kris så är de värda ett mänskligt tilltal.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.