”Du är rasist”

Du är rasist var det svar jag fick när de inte fick ta av det jag höll på att duka upp.

Redan när jag kom in på Filmstaden fick jag syn på de fyra unga grabbarna som bara stod och väntade på att något skulle hända. De kastade ett och annat glåpord till förbipasserande, kanske för att provocera fram något.

Jag passerade dem och började fixa med mitt, att rigga inför biokvällen med min föreläsning om jämställdhet. De blev nyfikna när jag plockade fram fikat till mina gäster och de frågade vad jag höll på med och vem det var till.

Jag svarade och förklarade och då kom frågan om de fick ta. Nej svarade jag, det är beräknat att räcka till mina gäster. Du är rasist sa då en av killarna. Jag låtsades att inte höra och det förvånade dem att inte få en reaktion så en av de andra killarna var tvungen att förtydliga -Min kompis kallar dig för rasist.
Okey, svarade jag. Om han ser det på det sättet så är det upp till honom.

Biografvaktmästaren som hjälpte mig att fixa till fikat sa till killarna att nu får ni gå ut. -Håll käften! fick han då till svar och då lackade han ur och körde ut dem från lokalen.

Så tragiskt att de där unga grabbarna använder rasism-grejen för att provocera fram något. Det är nog med problem ändå med riktig rasism och det måste finnas värre rasister än jag.

Okey, jag är helblond just nu, men är det en markering att jag har rasistiska uppfattningar? Eller att inte bjuda dem på fikat, har det gått så långt att det är rasism? Om det är på det sättet så har vi hamnat i ett gisslandrama, vad vi än gör och säger så kan vi anklagas för att vara rasister.

Jag hade gärna bjudit dem på fikat om de kommit lite senare eftersom det blev en del över.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.