Är alla välkomna till kyrkan?

Det kom höga kommentarer från hörnet i kyrkan där stadens mindre bemedlade brukar samlas under gudstjänsten.  De där typiska svenska blickarna som försöker markera sitt missnöje utan att det syns att man lämnar dem riktades mot gänget i hörnet. Själv brottades jag i mitt inre för att få bort fördömande tankar och släppa fram tolerans. 

Jag tror att människorna i de utslagnas hörn faktiskt sökt sig till kyrkans gemenskap just för att vara delaktiga och fira gudstjänst. Det de gjorde var att högljutt kommentera det som sades och klämma i med några för starka Amen för att det skulle kännas bra för oss andra. 

Jag dröjde mig kvar i kyrkan för att hänga med pilgrimskonfirmanderna och samtidigt dröjde sig en ung romsk flicka kvar för att försöka sälja sin tidning om romer som ett sätt att få in en peng. Jag avfärdade henne på samma sätt som alla andra jag såg henne prata med. Hon störde ju oss i våran strävan att vara fromma, göra gott och sprida evangeliets glada budskap och vara Jesus efterföljare. 

Morgonandakten – Är inte alla välkomna i kyrkan? – Cissi Glittvik


http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/522268?programid=1320

Christer Hansson


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.