Gula huset

Det var till Gula huset man skulle springa för att vända där och återkomma till skolan i Almbro. Vi som oftast hade lapp hemifrån med intyg från nån av föräldrarna att man inte kunde vara med på gympan fick gå till Gula huset och tillbaka. 

Hur långt kan det vara till Gula huset? Kanske 800 meter. Alltså totalt 1600 meter. 

Jag hade alltid lapp hemifrån med än den ena, än den andra ursäkten för att vara med. Hittade på ursäkten själv och föräldern skrev. Kunde vara en så. Konstig sak att jag gått runt med trasiga träskor och fått ont i hälarna av det. 

Jag ogillade gymnastiken och var glad och lättad varje gång jag slapp vara med och omvänt var det med lätt ångest kag deltog de gånger ja saknade lapp hemifrån. 

Tänker alltid på detta när jag springer förbi Gula huset i min hemby Gällersta. Nu som en av de 10 % bästa långdistanslöparna i landet. Det skulle min gympaläraren vetat när han stod där men en lapp där det stod att jag inte kunde vara med pga trasiga träskor. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.