Mäns rädsla för att bli överflödiga

Har en kompis som länge pläderat för att kvinnorna snart kommer se männen som överflödiga. Varför ska de leva ihop med en snusande primat som kliar sig där det går samtidigt som han grymtande konsumerar all sport som går på TV och närliggande arenor?

Jag är böjd att hålla med. Moderna kvinnor som har tillgång till möjlighet att utbilda sig och bli självständiga ställer högre krav på en man att leva med än någon som grymtande tar sig fram i tillvaron. 

Just nu framförs det politiska förslag på att ensamstående kvinnor lättare ska kunna skaffa barn utan att fysiskt behöva vara med en man och stormen rasar i media och det är främst män som är kraftigt emot förslaget. 

Men varför vara så emot? Är säker på att kvinnorna i hög grad skulle fortsätta att välja oss män om vi bara ansträngde oss lite att svara upp på deras behov. 

Det gjorde mig grymt beklämd när det ringde in en man till radions debattprogram och titulerade sig som kristen och sedan åberopade bibelns texter som argument för att män och kvinnor ska leva ihop. Snacka om desperation! Om inte det fungerar för att ”tvinga” kvinnorna att tycka om oss, ska vi då plocka fram våra träpåkar ur grottorna, klia oss i skrevet och ge oss ut på jakt?!

Om kvinnorna väljer bort oss män som partners att leva och skaffa skaffa barn med så får vi nog rannsaka oss själva mer än att ”tvinga” dem att tycka om oss. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.