Jättesparris och en stor öl

I det här området av Tyskland är de bra på sparris och det är sparrisveckor på restaurangerna just nu så i dag tog jag den maträtt som jag sneglat på hela veckan. Schnitzel med sparris, hollandaisesås och sönderkokt potatis. Den är det i Tyskland, sönderkokt. Sparrisen var enormt stora och jag fick veta att man odlar mycket av den i det här distriktet 

 

Dom är ju också världsmästare på öl och imponerar med att fråga om jag vill ha ljust eller mörkt när jag beställer alkoholfritt. Och döm om min förvåning när jag får det på glas, det var första gången det hänt mig 🙂 

 Hade ett intressant samtal om Luther, predikokonst, storytelling och gudstjänsternas utformning i allmänhet. Med Luther i bakfickan borde vi kunna ha en friare litturgi. 

 Nu lämnar vi Wittenberg och åker mot Rostock, tror jag. Börjar tappa uppfattning om var vi är någonstans 🙂

Christer Hansson  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.