Jag hade i alla fall tur med vädret

Kom i väg sent i går kväll men, vad gör väl det när det bara är tre timmars körtid till Arvika och jag hade ändå tänkt att sova någonstans efter vägen. 

Lämnade det fina uppehållsvädret och åkte in i regn och rusk när skymningen föll. Tog ett Mc Donalds-stopp i Kristinehamn på en överraskande vacker rastplats i direkt anslutning. Det var så fint där att jag kunnat tänka mig att ta natt-stoppet där men hade kört lite för kort tid. 

Rullade vidare samtidigt som jag funderade på om jag skulle  sova i Karlstad eller någonstans efter vägen därefter. I höjd med Kil stannade jag på en tänkbar rastplats men fick genast dåliga vibbar av en parkerad pickup med två unga grabbar som stod utanför och kedjerökte medan de visade varandra olika kampsportsslag och sparkar. Iakttog dem en stund för att se om de tänkte åka men det var tydligen deras plan för kvällen och natten att stå där. Kändes som om jag var med i en amerikansk film där jag kommit till nån liten håla i ödebygden. Det var alldeles för mycket inavel-varning över situationen och jag hade aldrig kunnat gå in i vagnen för att sova tryggt. 

Var så pass nära Arvika ändå att jag beslutade att köra ända fram trots ihållande regn och mörker. Lyckades tvärnita för ett rådjur som paralyserat stod på vägen och tittade in i bilens strålkastarlycktor och långtradaren som låg bakom höll så pass gott avstånd att den han bromsa den med. 

Väl framme i Arvika åkte jag ända fram till campingen till en rastplats jag känner till och där  sov jag tryggt. Det var så skönt när gasolvärmaren fick bort kylan och den råa känslan i vagnen. 

Vaknade framåt tidig morgon av att pannan stannat och kunde konstatera att gasolen tagit slut men då hade solen börjat värma igen så jag är tacksam för att det räckte under natten. 

Dagen började med strålande solsken och glada lupiner och så har dagen fortsatt. Det är solsken med små sommartussar till moln och efter att ha kommit på plats, ätit en sen frukost och vilat en stund ska jag nu åka in till Arvika för att byta gasoltub.  

 

  
Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.