Användarförbud på bilen

Har haft en gnagande känsla av att något är fel men har låtit bli att ta reda på vad. Hade datorn uppslagen och klar de tre första semesterveckorna men apatin höll mig ifrån den. 

Datorn är mitt arbetsredskap på jobbet, så som för många andra och när jag gick in i semesterkraschen så blev datorn synonym med arbete och jag fick svårt att närma mig den. 

Om jag hade övervunnit apatin och tagit tag i det jag borde så hade problemen aldrig uppstått och tur som en tok så gick det att rädda upp när jag i dag hade kraft och ork att titta efter vad som var källan till min oro. 

Har alla mina räkningar på autogiro för att förenkla tillvaron. Fordringsägarna ska ju ha sina pengar hur som helst. 

Det som gnagde var att jag inför semestern glömt att lägga in tre av dem på autogiro och de låg kvar på e-faktura vilket innebär att jag måste godkänna dem för betalning och det missade jag genom att jag hade svår att närma mig datorn.  

 Den första var på en liten summa (123kr) men ska ändå betalas. Tjejen i kundtjänst var trevlig och vi skämtade bort fet med att det varit semestertider både för dem och mig. De hade inte sett att tiden gått ut på fakturan. 

På Volvo finans fick jag berätta om min fadäs, oro och skamsenhet och den killen lyssnade, förklarade och ordnade på ett mycket tydligt och vänligt sätt. Han kollade med mig för säkerhets skull om jag var lugnare nu eller behövde mer information och så tipsade han mig om att lägga över på autogiro. Han såg att jag hade Handelsbanken och det hade han med och hade lagt över allt sitt på autogiro. De gillade jag att han bjöd lite på sig själv. 

På Volvia där jag har bilförsäkringen möttes jag också av vänlighet och god information. Det löser sig även där och nu blir årspremiären betald på en gång vilket är lika bra det. 

Nästa att ringa var Nordic Green som är ett av mina elbolag. De var jag helt säker på att jag hade på autogiro men tydligen inte. Jag förklarade min oro och erkände mitt misstag och även hon berättade vad jag skulle göra för att ordna upp allt och avslutade med att fråga om jag kände mig bättre, vilket jag gjorde. 

Det sista samtalet blev till Transportstyrelsen. De tidigare jag ringt var privata företag där de svarade snabbt och hade ett avslappnat men korrekt bemötande. 

Nu var väntetiden längre och bemötandet mer formellt. Jag jobbar själv på en myndighet så jag vet vad som ligger bakom det. Tjejen som svarade var trevlig, korrekt och hjälpte mig att informera om konsekvenserna att fordonsskatten är obetald, nämligen att min bil är förlagd med användarförbud vilket hävs i morgon när pengarna kommer in på deras konto. Så i dag får Volvon stå och cykeln får rulla istället. 

Mitt ansvarslösa beteende ledde till några hundralappar i extra kostnader och ett risktagande för värre konsekvenser än det hade hunnit bli. Där brände jag mig ordentligt och jag är så tacksam för att jag möttes av sån vänlighet och hjälpsamhet. 
Jag måste bli bättre på att prioritera det som är viktigt, även i stunder då orken tryter. Konsekvens av de är att se till att ha mera ork vilket innebär att jag får se över hur jag lever mitt liv

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.