Julstämning

Det regnade och var mildväder när jag vart ute i skogen och skjöt gran i början på december och väderläget håller i sig. I går var det tydligen värmerekord för december i Örebro. Svårt att känna julstämning när det ser ut som höst ute. 

Har varit orolig för att granen ska börja barra innan vi klätt den men nu är det gjort och barren sitter kvar. Min dotter är i Örebro fram till jul och hon kom över i kväll för att klä granen. Det har vi gjort varje år sedan hon var liten och det är lika mysigt fortfarande.  

 För att locka fram julstämningen satte vi en skinka i ugnen och fick fram julens dofter.  

 När min dotter var liten bäddade vi för henne under den och så sov hon där natten till julafton. Medan hon sov lade jag julklapparna kring henne så att hon vaknade mitt ibland dem. 

Vi brukar alltid klä granen kvällen innan men jag tycker att det blir stressigt och sent på kvällen så nu bröt vi traditionen och det känns skönt. 

Det här är jul för mig, umgänget och myset med de jag älskar. Det kan ske andra dagar än just julafton. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.