Min 50-års dag

Det gäller att anpassa sig efter den tid man lever i och omständigheterna runt omkring. Att fylla 50 år, fem dagar före julafton är en utmaning så jag tänkte till kring det. 

Dels blev det ett avbrott för mig mitt i julförberedelserna och sedan gällde det att skapa ett firande så som jag ville ha det men också utifrån vad som funkar i juletid. 

Ett öppet hus i city där många ändå kanske har julklappsörendet till kunde funka. Öppet hus var så som jag ville ha det då man som uppvaktare lätt kan slinka in en stund och lika enkelt slinka ut igen.  


    
   
Jag fick god hjälp av C och hennes familj att rigga allt i Örebro Nikolai församlingshem timmarna innan 13:00. Jag är dem djupt tacksam för set stöd och hjälp jag fått inför och under mitt firande. 

Det öppna huset blev fantastiskt bra och den stora 50-årsgåvan blev alla som kom dit. De speglade alla tillsammans mitt liv och det var så härligt att se hur människor från en del av mitt liv och engagemang mötte andra vänner från andra delar av mitt liv. Vilka härliga blandningar och dialoger som uppstod och det är en av meningarna med livet, att mötas för att äta, samtala och umgås. 

Ni alla som var där ska veta att jag uppskattar det väldigt  mycket och att ni gjorde min dag. 

Att bli uppvaktad av alla dessa underbara människor i den miljö och församling jag så högt älskar blev ett minne för livet. 

Jag fick så många fina presenter och blommor och det tal som hölls av en av mina stora förebilder berörde mig djupt. 

Tre timmar gick fort och vi rundade av med att städa och iordningställa. 

Senare på kvällen arrangerade min dotter en enkel tillställning för de nära i familjen och det var så enkelt, avslappnat och otvunget som jag trivs med. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.