En pigg 50-åring

Snart har min första månad som 50-åring passerat och det känns som att jag med ålderns rätt står emot livets påfrestningar bättre nu än tidigare. 

Reflekterar över den fina uppvackningen jag fick och är glad över att det blev det ”kyrkkaffe” av mitt öppna hus så som jag hoppats. Att människor möts och umgås under trevliga avslappnade former måste vara en av ingridienserna till meningen med livet. 

Jag njöt i fulla drag när jag såg människor från olika delar av mitt liv hitta varandra vid borden och delandet av berättelser. 

Reflekterar över valet av presenter till mig. En superdesignad cykel, troligtvis den läckraste i stan. Blir glad över att jag bedöms vara en inbiten cyklist som gillar design. Käpp och rullator får vänta några år till. 

Ett par skitsnygga jeans som kostade skjortan, också designade så att de syns gjorde mig också glad, för att jag bedöms kunna bära upp dem med värdighet. Ganardinbyxorna med pressveck får vänta. 

En takvandring på Stockholms takåsar i sommar tillsammans med dottern gör mig stolt och alldeles varm i hjärtat. Gungstolen får vila ett tag till. 

Böcker, musik och tal som tilltalar visdomen och det ständiga växandet. Än finns det saker att upptäcka. 

Med kärlek egen- och hemgjorda saker som ett knyter ihop familjeblandning. 

Kvalitetsprodukter till håret. Överkamning får vänta. 

Goda teer och annat gott till en livsnjutare. 

Känns skönt att i högsta grad bedömas vara med i livsmatchen och jag känner mig minst lika pigg och stark som tidigare år om än kanske något mer till och med. 

Christer Hansson

2 svar till “En pigg 50-åring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.