Lördagar är torgdag

När jag var liten åkte man in till stan på lördagar för då var det torgdag på Stortorget. En gång när jag gick där med morsan så fick jag en frukt av en torghandlare för han tycke att jag var så snäll och välartad. Kanske jag redan då njöt av atmosfären och att han såg det. 

Allting stängde klockan 13 på lördagar och sedan var det stäng fram till måndag förmiddag och det där tror jag har präglat mig. 

Lite av den lördag-förmiddagskänslan finner jag här i Borgholm på lördagar när torghandeln blomstrar och människorna söker sig dit. Under lågsäsong håller åretruntbutikerna öppet till klockan 14 och därefter lugnar sig staden. 

I dag var det en veteranbilsutställning på gågatan och det var spännande att se bilar från barndomen och längre tillbaka än så. 


Christer Hansson

Ett svar till “Lördagar är torgdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.