Typiskt svensk pliktrogenhet vid trafikljusen i Ullared

Man håller på att lägga om vägarna runt GeKås varuhus i Ullared för att få bättre flöde i trafiken. 

Trafikvakter där man bygger och ett tillfälligt trafikljus i korsningen alldeles bredvid. 

När vi anlände flöt trafiken på trots detta men nu när vi skulle lämna stod det still i en lång kö som det tog 20 minuter innan jag kom så nära trafikljuset att jag såg att det var något fel på det. 

Det lös rött i fem minuter för att blixtsnabbt visa grönt någon sekund och sedan bli rött i fem minuter till. Det stod också still från alla andra håll också, så det var helt bilfritt i korsningen. 

En och annan anarkist insåg dilemmat och körde förbi kön och rödljuset för att komma vidare, det var det beteendet som gjorde att kön rörde sig överhuvudtaget. 

Till slut var det så uppenbart för oss att något var fel på trafikljuset och situationen skulle vara befäst ända tills någon reparerade dem och när skulle det ske?

Vi valde det  anarkistiska sättet och körde också förbi. När vi passerade bilen längst fram i kön ropade föraren i den urskuldande till oss att det var rött. Jo, tack, det hade vi sett och vi hade också räknat ut det orimliga i att stå och vänta på ingenting. 

Det finns en tv-sketch på samma tv där det står ett trafikljus mitt ute i skogen på en enskild skogsväg där en bil stannar för rött och blir ståendes där. På det temat gjorde man några år senare dolda kameran på samma tema och fick just den effekten, plikttrogna människor som trots den orimliga situationen står kvar eftersom det är rött. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.