Colosseum i lördags

Jag höll i morgonandakten på trappan utanför en kyrka där det samtidigt som det pågick en gudstjänst där inne och det kändes som en enda stor gemenskap. 

Vi tog tunnelbanan till Colosseum och det var magiskt att komma upp från den och mötas av värmen, människorna och den magnifika byggnaden. 

Våran präst, Fader E som varit med på resan är en utmärkt guide om det mesta vi tittat på under resan så han visade oss runt på de så ofantligt viktiga historiska platserna kring det som var det centrala Rom på den tiden det begav sig och som påverkat så mycket in i nutiden. 

Det är så storslaget att vandra runt bland gator, byggnader och ruiner som är 2000 år gamla och är verklighet från de texter vi läser i nya testamentet. 

Det är omöjligt att skriva ner alla känslor, intryck och insikter och det slog mig hur vissa saker får underskattad uppmärksamhet. 

Colosseum ska ha sitt nästan turistiska kaos runt omkring sig men att fängelsehålan där Paulus och Petrus satt fängslade inte får någon uppmärksamhet alls är lite synd tycker jag. 

Det var nog det mäktigaste på hela resan att få kliva ner i den fängelse håla där de två apostlarna suttit fängslade för sin tro. Det blir så konkret och påtagligt och min tro blir stark eftersom de skulle aldrig utsatt sig för detta om de inte varit övertygade om att följa Jesus var den rätta vägen. De hade kunnat välja ett behagligare liv än att fängslas och avrättats. Båda hade ju mött Jesus på olika sätt. 

Det här var den dagen jag senare fick solsting men lyckades häva den efter ett par timmar och jag är glad över att kunna vara med att fira mässa tillsammans med ungdomarna  i den där parken, där jag läste en text om fångenskapen och koppla det till mina upplevelser och insikter från fängelsehålan. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.